Stor interesse for Danish Crown på Svinekongres

26.oktober 2017

Danish Crowns CEO Jais Valeur gav en status på virksomheden og strategien til årets svinekongres. 

Over 300 danske svineproducenter hørte CEO Jais Valeur fortælle om Danish Crowns 4WD-strategi på årets svinekongres. Han satte også ord på arbejdet med at genskabe indtjeningen i Tulip Ltd og gjorde foreløbig status på strategimålet om at levere 60 øre ekstra pr. kilo svinekød til ejerne.

Der blev lyttet intenst, og efterfølgende var der bred tilfredshed med Jais Valeurs indlæg.

- Han giver nogle gode forklaringer på, hvad der har været af udfordringer. Han har fokus på at få mere værdi ud af vores råvarer gennem forædling, så jeg er absolut positiv, sagde Stine Mikkelsen fra Bornholm efter at have hørt Jais Valeur.

- Jeg oplever, at Danish Crown er mere orienteret mod markedet. Det virker som om, der er meget mere fokus på at udvikle afsætningen og på at få værdi ind i vores produkter gennem blandt andet et stærkt hjemmemarked. Det synes jeg er godt, sagde Torben Lyngsøe Poulsen fra Fyn

Jais Valeur benyttede også lejligheden til at præsentere Danish Crowns syn på verdensmarkedet for svinekød lige nu og komme med en vurdering af, hvordan har ser prisudviklingen det næste års tid.

- Vi ser en stigende produktion i blandt andet USA og Spanien, og samtidig er dollarkursen fortsat relativt lav overfor euroen. Derfor vil det nok blive svært at levere en afregning på det niveau, som vi har set det seneste år, men det er min forventning, at Danish Crown i det kommende år vil klare sig bedre end de lande, vi sammenligner os med i Europa, sagde Jais Valeur. 

 

Kilde: Danish Crown