Markedsinfo uge 13 2020

 

Aktuelt Danmark

Der er balance i markedet, men omsætningen af smågrise afvikles til et lavere prisniveau. Situationen omkring Covid-19 har medført nogen usikkerhed omkring den fremtidige udvikling for slagterinoteringerne.

Der er fortsat mangel på smågrise til danske slagtegriseproducenter i faste griseringsaftaler. Påskeugen nærmer sig, og af hensyn til logistikken, kan vi bedst hjælpe når aftalerne er planlagt i god tid. Traditionen tro er der altid mangel på transportkapacitet i de 3 dage før påske.


Aktuelt Eksport


Lukningen af grænser i EU har kompliceret eksporten for en stund. Det er nu tilbage i normal gænge, med etablering af ”fast-tracks” til dyretransporter ved forskellige grænseovergange.

Udbud og efterspørgsel på det polske marked er i øjeblikket i balance. Bytteforholdet mellem polske Zloty og Euro har en indflydelse på prisniveauet i Polen. En situation vi oplever flere gange årligt, og som regel normaliserer det sig igen inden for en kort periode.

NW-noteringen i Tyskland fortsætter sit fald i denne uge. Vi tænker at den vil stabilisere sig på dette niveau i denne omgang. Noteringen på slagtesvin i denne uge er uforandret i Tyskland.

Italien har indtil i denne uge kørt planmæssigt til trods for situationen omkring Covid-19. På et stort slagteri i Norditalien er en del medarbejdere ramt af Corona-virus, hvilket har medført at slagteriet nu kun kører for halv kraft. Det medfører uregelmæssigheder i afviklingen af grise til Italien.