Markedsinfo uge 19 2020

 

Aktuelt Danmark

De sidste ugers voldsomme fald i slagtegrisenoteringerne sætter sine spor i puljemarkedet.

Det er blevet nemmere at finde puljegrise og tillæggene er væsentligt reduceret. På den korte bane må der forventes yderligere fald, til prisen igen har ramt et niveau, hvor køberne finder det interessant at indsætte grise.

Den manglende afsætning til restauranter og lign. Pga. Covid-19 har været medvirkende til de store fald. Derfor bliver det spændende at følge om de genåbninger, der langsomt begynder rundt omkring globalt, kan få bremset faldende og vendt den nedadgående spiral.

 

Aktuelt Eksport

Efterspørgslen er stort set stoppet op til Polen, grundet at man her afregner til tysk noteringspris minus 22 cent i hvide områder i Polen – I andre zoner endnu lavere. Desuden er der konstateret udbrud af ASF i et meget svinetæt område i Polen, hvor 36% af Polens samlede svineproduktion er.

I Tyskland bremses den danske import af smågrise, af at svineproducenterne ikke kommer af med slagtegrise til slagteriet. Gennemsnitsvægten stiger derfor på slagtegrise, og der er fuldt tryk på alle frysehuse. Noteringen faldt i denne uge til 1,60 Euro, og det forventes at Nordwest noteringen følger med.

Italien er ved at lukke lidt op igen, men efterspørgslen derfra er også stadig begrænset.

Vi forventer et stort pres på smågrisemarkedet, kombineret med en problematisk afvikling, indtil de forskellige europæiske lande påbegynder åbning igen.