Markedsinfo uge 35 2020

Aktuelt Danmark

30 øre op, endelig steg slagtesvineprisen.  

Samtidigt er høsten ved at være i hus mange steder, og der er igen blevet tid til at stalde puljegrise ind. Puljegrisene er billige, og det er nu et godt tidspunkt at stalde ind. Udbuddet er stadig større end efterspørgslen, det kan udnyttes. 

Slagteriet i Ringsted er igen oppe at køre på fulde omdrejninger, og det forventes, at puklen på slagtegrise forholdsvis hurtigt vil blive nedbragt igen.

 

 

Aktuelt Eksport

Eksporten er stadig afdæmpet til de 2 største markeder, Tyskland og Polen.

I Tyskland var der rygter om en lille stigning i slagterinoteringen denne uge, den udeblev dog og noteringen er derfor uforandret for 8. uge i træk. 

Udbud og efterspørgsel på det europæiske kødmarked er stadig i balance, og mange lande kigger mod den tyske slagtesvinenotering. Eksporten til Kina er igen stigende, dog trækker fald i dollarkursen priserne i den modsatte retning. Den samme uro giver Covid-19 og de fabrikslukninger, det giver rundt omkring i kødindustrien.

Rheda-Weidenbrück har igen fået adgang til eksport til det kinesiske marked og puklen af overgående slagtegrise i Tyskland svinder ind.