Markedsinfo uge 41

 

 

Aktuelt Danmark

Konkurrencedygtigheden i Danmark er relativ god i et udfordret europæisk marked. Den danske slagterinotering er relativ høj, og dermed er de danske købere af smågrise konkurrencedygtige på store partier med høj sundhedsstatus.

Det altafgørende er at holde COVID-19 ude af de danske slagterier, hvilket er en forudsætning for salg til Kina.

Generelt er omsætningen fornuftig i puljen, hvor efterspørgslen efter grise med høj sundhedsstatus er stigende.

For de rette smågrisepartier med høj sundhedsstatus er der muligheder i det danske marked for etablering af faste griseringsaftaler.

 

Aktuelt Eksport

I Tyskland er der i denne uge konstateret COVID-19 smitte på Vion´s slagteri i Emstek og Tönnies´ slagteri i Sögel. Det vil forventeligt medføre tabte slagtninger på omkring 250.000 stk., hvilket dermed forværrer situationen i Tyskland, som i forvejen er betydeligt bagefter med slagtningerne. Omsætningen af smågrise vil uundgåeligt blive påvirket af situationen, og mange stipladser, der skulle have været klar til smågrise, vil være blokeret af slagtegrise, der skulle have været leveret til slagterierne.

I Polen steg notering fra 1,23 til 1,24 euro i denne uge, men det er fortsat et marked under stor indflydelse fra Tyskland. De polske slagtegriseproducenter har pt. tabsgivende produktion, og der er et betydeligt prispres på smågrise.

 

Efter de seneste udfordringer med COVID-19, og deraf følgende reduceret slagtekapacitet forventes omsætningsproblemerne på smågrise at fortsætte i en længere periode.