Markedsinfo uge 49

Aktuelt Danmark 

+ 20 øre på den danske notering for slagtegrise for den kommende uge – primært med baggrund i, at der nu er givet tilladelse til, at der kan eksporteres kød fra Danish Crown i Horsens for fuld skrue igen. Et stærkt signal at sende til omgivelserne og dejligt i en tid, hvor der er pres på fra flere kanter.

 

Overskudsgrisene, der skubbes, forventes at være slagtet op, op imod jul, hvis det kører planmæssigt i den kommende periode

 

Det danske puljemarked afvikles i et roligt tempo, og det virker som om markedsnoteringen nu igen danner baggrund for prissætningen for de aktuelle handler, og tingene langsomt retter sig.

 

Aktuelt Eksport 

Planlægningen af slagtninger på de tyske slagterier i forbindelse med jul og nytår er i fuld gang, og man kæmper en del med myndighederne for at få lov til at slagte på nogle af helligdagene. Midlertidig bremses dette grundet udledningen af emission, og forståelsen for vigtigheden i at få reduceret mængden af de overgående grise, er desværre ikke til stede i øjeblikket.

 

Der slagtes fortsat mange søer – og langt flere end normalt. Til trods for, at man forventer lavere slagtninger i Tyskland i 2021, vil man uundgåeligt komme til at mangle smågrise i Tyskland.

 

For polakkernes vedkommende er det som om, markedet langsomt er på vej et skridt i den rigtige retning. Tillæggene, der opnås, er ikke prangende, men de er løftet en kende.

 

Planlægningen af transporterne i forbindelse med jul og nytår, er i fuld gang, og der bliver kamp om lastbilerne til rådighed, grundet at mange udenlandske chauffører gerne vil hjem til jul.