Markedsinfo uge 7 2020

Velkommen til SPF-Danmarks Markedsinfo!

Aktuelt for Danmark:

Til trods for vinterferiens indtog herhjemme, må vi konstatere, at efterspørgslen efter smågrise, både 7- og 30-kg-grise fortsætter med uformindsket kraft. Vi arbejder fortsat benhårdt på at servicere slagtegriseproducenter i DK med smågrise, men udbuddet af frie grise er fortsat under pres.

Danmarks Statistik har fredag i sidste uge offentliggjort resultatet af grisetællingen foretaget den 1. januar 2020. Ved årsskiftet har man registreret en lille fremgang på 0,7% i totalbestanden af grise. Ved opgørelsen fra de tidligere kvartaler, har bestanden ligget lavere end året før. For de drægtige søers vedkommende er dette tal 1,3% højere end for et år siden. Med baggrund i dette, forventer vi en stigning af antallet af smågrise i andet halvår af 2020.

Aktuelt for EU:

Nordwest noteringen for smågrise rører nu på sig, i positiv retning. Trenden for den kommende uge er +1,50 Euro, efter at den i uge 6 steg med 2,50 Euro. Således forventes prisen at lande på 75,00 Euro, basis 25 kg. Den tyske slagtegrise notering steg i denne uge med ikke mindre end 6 Eurocent, og det lader nu til, at puklen af slagtegrise er elimineret og de udbudte mængder er faldende.

Frygten for svinepest giver fortsat grund til bekymring – både i Tyskland og Danmark. Tyske griseproducenter er nu en smule tilbageholdende med at sætte smågrise ind – både med baggrund i de høje priser på smågrisene, men også af frygt for hvad der sker, hvis/når ASP kommer til Tyskland.

I Polen oplever vi fortsat god købelyst efter smågrise, og i de (hvide) områder, hvor der ikke er svinepest, er noteringen nu en smule foran den tyske notering.

Markedsinfo'en er også tilgængelig på SPF-Danmarks Facebook-profil – tag et kig på siden og gi' den gerne et "like".