Markedsinfo uge 2 2021


 

Aktuelt Danmark

Vi oplever god efterspørgsel i puljemarkedet herhjemme med en slagterinotering, der er relativ konkurrencedygtig primært grundet de forholdsvis gode afsætningsmuligheder til Kina.

Slagterierne i Danish Crown er naturligvis kommet nogle dage bagefter i forbindelse med jul og nytår. Der arbejdes nu på højtryk for at indhente de ca. 5 slagtedage med bl.a. ekstra folk i Horsens og inden længe et ekstra aftenhold i Ringsted.

 

Aktuelt Eksport

I Tyskland kæmpes der fortsat med at indhente puklen af udsatte slagtegrise. Meldingerne fra vores nabo mod syd lyder på, at der er bedring på vej. Der forekommer spredte udbrud af Covid-19 på enkelte slagteanlæg, hvilket gør det sværere at indhentet puklen af overskydende slagtegrise.

Der forventes i den kommende periode en større efterspørgsel fra Tyskland i takt med et forholdsvist stort ophør blandt tyske smågriseproducenter og udbudspuklen af slagtegrise minimeres. Den tyske slagterinotering er stadig godt 2 kr. lavere end i Danmark, og det påvirker selvsagt prisniveauet/konkurrencedygtigheden.

Fra Polen opleves et markedet med stigende efterspørgsel, men fortsat på et relativt lavt prisniveau.

Fra Italien opleves en stigende efterspørgsel efter en lang henholdende periode.