Markedsinfo uge 22 2021

Aktuelt Danmark

Priserne er uforandrede for den kommende uge – gældende for både slagtegrise og smågrise.


Der er fortsat pæn efterspørgsel på puljegrise herhjemme, og udbuddet af frie grise modsvarer mængderne til rådighed.

 

Trods stigende foderpriser, er der fortsat pæn økonomi i at producere slagtegrise herhjemme, og det mærker vi dagligt på de samtaler vi har med danske producenter. Det stiller naturligvis krav til råvareforsyningen, så hermed en opfordring til at kontakte kontoret i Vejen, hvis du/I ønsker at sælge smågrise – vi er klar med en snak og et godt tilbud.

 

Aktuelt Eksport

Ligeledes i Tyskland, fortsætter noteringerne ligeud. Flere markedsdeltagere i Tyskland havde spået stigninger på 2-4 cent i denne uge, men det endte desværre ikke sådan. Forventningerne er dog at der kommer mere positive takter i den kommende uge, da udbuddet af levende grise er mindre end normalt.

 

Tyskland åbner langsomt op, ift. forsamlingsforbud – vaccineringen forløber planmæssigt, så vi kigger forhåbentlig ind i et marked med større efterspørgsel.

 

Markedet i Polen skvulper lidt frem og tilbage i disse uger: Noteringen på slagtegrise er mere volatil end den tyske, og stiger og falder ugentligt. Der handles en del slagtegrise og fersk kød på tværs af grænsen mellem Tyskland og Polen – hvilket medfører en del usikkerhed på indkøbet af smågrise fra de polske producenter.

 

Eksporten til Italien forløber planmæssigt og efterspørgslen er god, årstiden taget i betragtning.