Markedsinfo uge 29-30 2021

 

 

Aktuelt Danmark

Danish Crown noterer minus 40 øre for denne uge for slagtegrise, og puljenoteringen for smågrise er reduceret med 50,- kr. for alle sundhedsklasser.

 

Kødmarkedet er fortsat udfordret på salgssiden, grundet unormalt lav efterspørgsel for årstiden. Forbrugerne i Europa spiser ikke så meget ude, til trods for at COVID-19 restriktionerne lempes.

 

Den beregnede notering lægger afstand til puljenoteringen, så man kan med fordel indkøbe puljegrise til fornuftige priser. Udbuddet af frie grise er pænt, grundet eksporten til Polen og Tyskland stopper op, på grund af Afrikansk Svine Pest.

 

Aktuelt Eksport

Det tyske marked for smågrise er fortsat under pres, grundet noteringen og stigende foderpriser. I sidste uge konstateredes det første udbrud af svinepest i to produktionsbesætninger. Efterfølgende er der fundet endnu et tilfælde i en slagtegrisebesætning. Vi følger tæt, hvad det måtte have af konsekvenser for prissætningen i den kommende periode.


I Polen har endnu et udbrud af svinepest fået markedet til at stoppe helt op. Området i Zuromin er et af de mest svinetætte i Polen, og det er nu lukket for al transport af smågrise ind/slagtegrise ud i 30 dage. I den kommende tid, bliver det problematisk at få placeret smågrise i Polen, da Grabica og Zuromin er lukket og repræsenterer langt de største områder med slagtegrise.