Markedsinfo uge 40 2021

 

Aktuelt Danmark

 

Fortsat uændret slagterinoteringen, men dog med minus 50 øre på slagtesøer. Smågrisenoteringen ligger ligeledes uforandret på henholdsvis 210 kr. for PRRS negative og 190 kr. for PRRS positive. Den beregnede SPF-notering er 353 kr., altså næsten 150 kr. højere.

 

Udbuddet af frie grise er større end markedet efterspørger, og det er køberne, der svinger taktstokken i øjeblikket. Udsigterne på den korte bane er uforandret ift. til de tidligere uger, og markedet leder efter positive indikationer, der kan bringe optimisme ind i gamet igen.

 

 

Aktuelt Eksport

 

I denne uge køres der med Hauspreisen på flere store slagterier i Tyskland, efter noteringen kun blev sat ned med 1 cent i onsdags. Den officielle notering er nu 1,24 Euro, og Hauspreisen afregnes til 1,20 euro. Det er dog kun gældende for de grise, der ikke er på kontrakt på slagteriet – men omvendt en indikation om, hvor noteringen går hen i den kommende uge.
Sker dette, vil det sandsynligt påvirke NordWest noteringen på smågrise. Dertil kommer det, at flere slagterier kører med nedsat kapacitet, grundet udbrud af Corona hos medarbejdere, samt mangel på arbejdskraft ved slagtebåndet. Der er således ingen indikationer om snarlig bedring på noteringssiden – tværtimod.

 

ASF i Polen – specielt i de nu genoplukkede områder i Zuromin og Grabica – har lagt en stor dæmper på købelysten på smågrise. Mange polske slagtegriseproducenter har købt dyrt ind og været nødsaget til at acceptere en lavere pris på slagtegrisen, som har ligget under noteringen. Frygten for at det måtte gentage sig for anden eller tredje gang gør, at optimismen og lysten til at sætte smågrise ind er nærmest ikke eksisterende.

 

Med håb om snarlig bedring på alle fronter, til gavn for dansk griseproduktion, ønsker vi alle en god weekend! 😊