Markedsinfo uge 8 2021

Aktuelt Danmark

 

Efterspørgslen på puljegrise er forsat god i Danmark, og derfor ser vi forsat stigningerne på markedsnoteringen, nu for 7. uge i træk! 

Slagterinoteringen i Danmark udviser forsat stærk konkurrencedygtighed sammenlignet med de øvrige nordeuropæiske markeder. Så selvom den tyske notering fik 2 cent til næste uge, halter den stadig langt efter den danske. 

Slagterierne i Danish Crown er efterhånden ved at have indhentet puklen fra jul og er nu kun 2 slagtedage bagud i gennemsnit på de forskellige slagterier.

 

Aktuelt Eksport

 

I Tyskland steg slagtesvinene langt om længe (2 cent), og der går rygter om yderligere stigninger til kommende uge. Puklen fra jul og nytår svinder ind, og der må derfor forventes en stigende interesse fra tysk side i at købe danske grise den kommende tid. 

I Polen har man allerede haft mindre stigninger på slagterinoteringen efter nytår, og med stigningen i Tyskland forventes det også, at den polske vil følge med opad. Der fornemmes en spirende optimisme, og de polske mellemhandlere ser nu igen muligheder i markedet. Prisniveauet er stigende men også afhængigt af, at slagtesvin forsat vil stige, da foderet ikke længere er så billigt som tidligere. 

Fra Italien er der i øjeblikket en stigende købsinteresse på smågrise. 

Smågrisenoteringerne forventes forsat at stige i takt med den øgede efterspørgsel. Hvor højt den vil kunne nå op i år er dog meget vanskeligt at spå om. Situationen med Covid-19, stigende foderpriser og lign. vil kunne forandre det nuværende marked meget hurtigt.