Markedsinfo uge 10 2022

Aktuelt Danmark

 

20 øre op på slagtegrisene og tro på yderligere stigninger de kommende uger. De positive signaler ser ud til at forsætte på kødmarkedet, på trods af en rystet verden.

Der er ingen tvivl om, at det er tiltrængt, og særligt nu, hvor vi ser yderligere stigninger på korn og foder.

 

For smågrisenes vedkommende har vi i DK kun mærket begrænset efterspørgsel indtil nu, om de seneste par stigninger er nok til at ændre på det, bliver spændende at se.

 

Aktuelt Eksport

 

I Tyskland steg noteringen med hele 18 cent! Det må være historisk…  den tyske notering er derfor steget hele 30 cent (ca. 2,25 kr.) i løbet af de seneste 3 uger.

Forklaringen på disse usædvanligt store stigninger kan være svære at få øje på, da udbuddet af grisekød i Europa stadig siges at være stort. Men i Tyskland er der blevet en voldsom ubalance mellem slagtekapacitet og udbud af slagteklare grise, det har medført et pres på slagterierne om at sætte priserne op.

Om markedet vil kunne følge med til sådanne store stigninger, er tvivlsomt, men fakta er dog, at de tyske landmænd lige nu har mere mod på at stalde ind, end vi længe har set.  

 

Fra Polen mærker vi også en stigende efterspørgsel, og interessen for at fylde nogle af de mange stalde, der har stået tomme, er stigende.

Den polske Zloty er dog blevet svækket overfor Euro’en på det seneste, og kan måske være med til at begrænse købekraften.