Markedsinfo uge 12 2022

 

Aktuelt Danmark

Noteringen på både smågrise og slagtegrise fortsætter op-trenden. For smågrisene er puljeprisen hævet med 35,- kr. for alle sundhedsklasser, og Danish Crown har sat deres notering op med 60 øre.

Vi oplever, at købelysten i Danmark for smågrisenes vedkommende er afventende, hvilket primært er baseret på høje foderpriser og stigende energipriser. Udbuddet af frie puljegrise er svagt stigende, da smågrise, der normalt er i faste griseringsaftaler, tages ud og sælges til eksport.

Siden vores markedsinfo i sidste uge, kan vi konstatere en let opbremsning i markedet – primært med baggrund i uvisheden omkring tilgængelighed af foder og foderprisernes himmelflugt.

 

Aktuelt Eksport

Den tyske notering fortsætter ligeledes op – i denne uge med 10 cent til 1,85 Euro (13,72 kr.).

Forventningen er, at stigningerne vil fortsætte til omkring 2,00 Euro (14,84 kr.) på den korte bane.

Som bekendt er fremstillingsprisen for en 30-kg-gris i Tyskland højere end herhjemme, så der er et pres fra den grønne side om, at noteringen skal derop, for at der bare er lidt balance i tingene. Til sammenligning med for 10-14 dage siden mærker vi, at euforien har dæmpet sig, og mange købere tænker sig om, en ekstra gang inden smågrisene bliver købt ind. Fredag den 18/3 stiger den tyske VZEG-notering med 3 Euro.

Det polske slagteri Animex, har sat deres pris ned fra 1,94 Euro til 1,90 Euro. Det beskriver meget godt markedssituationen dernede. Priserne er steget med historisk fart, og nu tager både køber og sælger luft ind i forventning om, at der findes et stabilt prisleje. Polske mellemhandlere har i denne uge haft travlt med at afbestille/udskyde allerede bestilte leveringer af smågrise på grund af usikkerheden i markedet.

 

God weekend 😊