Markedsinfo uge 51 2022

Aktuelt Danmark

Ingen ændring i pris på slagtegrise til kommende uge og heller ingen ændring på puljegrisene, til gengæld er den beregnede notering faldet grundet, lavere foderpriser.

Der er stadig god interesse fra danske købere, dog har flere svært ved at betale de nuværende priser på markedet. Udbuddet af puljegrise er meget lille og der kæmpes med udlandet om at beholde grisene i Danmark.

Puljeprisen (PRRS Neg.) ligger nu knap 20 kr. højere end den beregnede notering.

 

Aktuelt Eksport

Denne uge stod noteringen stille Tyskland og der forventes ikke flere stigninger på de tyske slagtegrise i denne omgang. Tyskerne efterspørger i øjeblikket grise i stort omfang og har igen fået en tro på fremtiden, som vi ikke har set længe.

De næste par uger vil der dog være begrænsninger i salg/køb grundet jul og deraf manglende transportmuligheder. For selvom der på kalenderen kun ”mangler” enkelte dage, vil der være alligevel være mange chauffører der ikke arbejder, så biler vil holde stille overalt i Europa.

I Polen er noteringen faldet en smule, til trods for at der stadig mangles slagtedyr på kæderne. Det forventes dog at priserne vil rette sig igen i starten af det nye år.

Fra Polen er der forsat god efterspørgsel på frie grise, dog til lidt lavere priser, end de sidste par uger.

Italien efterspørger frie grise og interessen er forsat stigende.