Markedsinfo uge 6 2022

 

 

Aktuelt Danmark

Situationen er uforandret på både smågrise og slagtegrise i denne uge. Udbuddet af frie grise vokser, og købelysten er begrænset blandt de danske slagtegriseproducenter.

 

Markedet kalder på positive indikationer for noteringen på slagtegrise for at genfinde momentum, for med de nuværende priser på energi, foder osv. er det svært at opnå positivt DB på produktion af slagtegrise, til trods for en meget lav smågrisenotering. Vi håber for hele erhvervet, at det snart må vende og gå den rigtige vej.

 

Aktuelt Eksport

I Tyskland er flere af de store slagterier ramt af Corona på medarbejdersiden. Vi har kendskab til flere slagterier, der har kørt med lavere udnyttelse på slagtebåndet, grundet manglende personale.

Generelt set er det tyske smågrisemarked under pres grundet de store kæders ønske om at købe

5xD-grise, og ingen rigtigt ved, hvilken vej markedet arbejder.

 

Polen kigger mod Tyskland ift. noteringen, og befinder sig på samme niveau. De seneste rotationer har medvirket negativt DB, og det presser på lysten til at sætte smågrise ind. Flowet til Polen er stabilt, men på et lavere niveau – både kvantum- og prismæssigt – end tidligere på året.

 

Efter fundet af det ene vildsvin med ASF i Piemonte, er der nu konstateret yderligere 17 stk., hvilket var forventeligt. Der er ingen tvivl om, at det italienske marked, ligesom i resten af Europa, er under pres, og afsætningen af smågrise derned kører i et langsomt tempo.