Markedsinfo uge 8 2022

 

Aktuelt Danmark

Endelig!! kan man fristes til at skrive! + 20 øre for slagtegrisene og de første positive signaler i et trængt marked, hvor alle har brug for noget medvind. Vi håber det må fortsætte sådan i lang tid.

 

For smågrisenes vedkommende, mærker vi en spirende efterspørgsel og en lille smule mere aktivitet og optimisme. Vi nærmer os marts måned, og dermed forårets komme – lad os satse på at det skubber yderligere til købelysten og indtjeningsgrundlaget.

 

Aktuelt Eksport

Ved noteringsfastlæggelsen i Tyskland i sidste uge, udspillede sig et sandt drama da den grønne side fordrede højere priser, og ville have noteringen op! Slagterierne på den anden side, havde svært ved at se prisstigningen omsat i salget af kød. Det endte således at noteringen blev sat op med 5 cent, og efterfølgende meldte slagterierne således Hauspreisen på alle ”frie grise” – altså grise der ikke er på kontrakt mellem omsætterne og slagterierne. Øjensynligt er udbuddet af slagteklare grise ikke så stort, og modsat slagter de fleste på fuld kapacitet, bemandingsmæssigt.

 

Sidste år i uge 8 og over 4 uger frem, steg noteringen 29 cent i Tyskland! Spændende……

 

Efter stigningen i Tyskland, er de polske omsættere langsomt ved at komme ud af busken, og kigger nu også fremad. Til trods for at bytteforholdet stadig er katastrofalt, mellem foder og kød, er forventningen i markedet en markant bedring i løbet af de kommende måneder.