Markedsinfo uge 24 2024

Aktuelt Danmark

Der er fortsat stor forskel mellem markedsnoteringerne og den beregnede notering. Omsætningen af puljegrise i Danmark er relativ lav grundet konkurrencen fra eksportmarkederne.

Generelt er smågrisemarkedet bremset op i de seneste uger, tillæggene er reduceret betragteligt og markedsnoteringerne er korrigeret nedad med 20 DKK til kommende uge.

 

Aktuelt Eksport

Den tyske slagterinotering har været uændret i de seneste 13 uger, og den forventede stigning er indtil videre udeblevet. Mange markedsaktører forventer en stigning i kommende uge, og den ”grønne side” i Tyskland vil utvivlsomt fortsat presse på for en stigning i næste uge, idet smågriseprisen for tre måneder siden var relativ høj.

 

Den tyske VEZG-smågrisepris forblev uændret til kommende uge på trods af et lidt mere afventende marked for køb af smågrise.

På en række andre markeder i Europa er smågrisepriserne de seneste uger faldet i pris.

 

Der forventes mindre korrektioner af smågrisepriserne i kommende periode. Særligt det tyske marked har tradition for øget efterspørgsel i slutningen af juni grundet regnskabsafslutning pr. 30. juni.  

 

Fra Polen er efterspørgslen bremset noget op og tillæggene er reduceret på frie grise. Slagterinoteringen er aktuelt højere i Polen sammenlignet med Tyskland, og indtjeningsgrundlaget i slagtegriseproduktion er tilfredsstillende.

Det italienske marked efterspørger smågrise på normalt niveau.

 

Markedet er forsat relativt optimistisk, men alligevel må forventes nogle gradvise korrektioner af markedsnoteringerne i de kommende uger inden industriferien starter op med de deraf følgende påvirkninger i markedet.

Alle markedsaktører er spændte på effekten af det forestående EM i fodbold i Tyskland og OL i Frankrig.